Doğan Cüceloğlu iyi bir hoca ve iyi bir insandı

Halil ETYEMEZ
Öğretmen ve eğitimci olan Halil Etyemez, Amasya Eğitim Yüksek Okulu ve İnönü Üniversitesi Eğitim Fakültesi Eğitim Yönetimi ve Denetçiliği Bölümünü bitirdi. Eğitim Yönetimi alanında yüksek lisansını tamamladı. Eğitimciler Birliği Sendikası Genel Sekreterliği, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Bakan Yardımcılığı görevlerinde bulundu. 25 , 26 ve 27. Dönemde Konya Milletvekili seçildi. Millî Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu ve Plan ve Bütçe Komisyonu Üyeliği yaptı. Aynı zamanda Gürcistan Parlamentolar Arası Dostluk Grubu Başkanı olarak görevine devam etmektedir. İyi düzeyde İngilizce ve arapça bilen Etyemez, evli ve 3 çocuk babasıdır.
22.03.2021
634
A+
A-
Doğan Cüceloğlu iyi bir hoca ve iyi bir insandı

Bilimsel makaleleri, kitapları ve verdiği eşsiz seminerlerle hepimizin gönlünde özel bir yer edinen Prof. Dr. Doğan Cüceloğlu’nun vefat haberi hepimizi derinden üzmüştür.

Mersin’in Silifke ilçesinde 11 çocuklu bir ailenin son çocuğu olarak 1938’de dünyaya gelen Cüceloğlu, 10 yaşındayken annesini kaybetmiştir. “Annen yok kimsen yok…” sözlerinin yürek burkan hikâyesi hepimizi derinden etkilemişti.

İstanbul Üniversitesi Psikoloji Bölümü’ne kaydolan Cüceloğlu, mezun olduktan sonra ABD’de Illinois Üniversitesinde doktorasını tamamlamıştır.

Kişisel gelişim kitapları ve bilimsel makalelerinde; insanımızın düşünce, duygu ve davranışlarını konu alan birçok eserin sahibi olan Merhum Doğan Cüceloğlu’nun kaleme aldığı “Derviş’in Aklı”“İçimizdeki Çocuk”, “Başarıya Götüren Aile”, “Savaşçı”, “İçimizdeki Biz”, “İnsan İnsana” kitaplarını okumanızı tavsiye ediyorum.

Ardında bıraktığı sevgi yolunun, herkese ilham olmaya devam edeceğine inanıyorum. Yaşam sevinciyle ve eserleriyle bize büyük miras bırakan hocamızın şu sözlerini siz kıymetli kardeşlerimle paylaşmak istiyorum.

“Unutma, ölüm en güçlü öğretmendir.”

“Etrafında kimseyi bulamamak zor, içinde kimseyi bulamamak ise daha zor.”

“Bence siz, hangi soruları soracağınızı bilmeden, soramadığınız soruların cevaplarını arıyorsunuz.”

“Niyetiniz, yaşamınızın pusulası olmalı!”

“İnsanın kaçamayacağı en büyük otorite kendi vicdanıdır.”

“Adama göre muamele oldukça bu millet adam olmaz.”

“Çocuğunuzla şimdiki günleri ancak bir kere yaşayacağınızın farkındasınız değilmi?”

“Öğretmen, aslında her biri saklı, potansiyel bir rezerv olan öğrencilerini açığa çıkaran bir maden mühendisi olmalı.”

“İnsan farkında olduğu kadar insan olabiliyordu.”

“Sanırım çocuğun aklını hiçe saymak ona yapılabilecek en büyük zulüm.”

“Aklını, gönlünün dеğеrlеriylе yönеtеn insаn yаşаmının еfеndisidir.”

“Hаyаtlаrını tribünlеrdеn sеyrеdеn insаnlаrın kеndilеrini güçlü hissеtmеlеri çok zordur.”

Sizleri Allah’a emanet ediyorum.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.