Miladi İkibinyirmiikiye (2022) Merhaba

İsmail Akbıyık
21-07-1977 yılında İstanbul Üsküdar'da doğdum. Aslen Çankırı-Ilgazlı'yım. İlk ve orta öğrenimimi Bitlis ve Karabük'te liseyi Çankırı -Çerkes'te 19 Mayıs Lisesinde bitirdim. Lisans ve tezli yüksek lisansı Ankara Üniversitesi Eğitim Bilimleri Fakültesinde yaptım. Meslek yaşamıma Konya ili Kulu ilçesinde öğretmen olarak başladım. Ankara'da çeşitli okullarda öğretmenlik ve yöneticilik yaptım daha sonra Çalışma Bakanlığına bağlı CASGEM başkanlığı yaptım. Şu an Çalışma Genel Müdürlüğünde kariyer uzman olarak görev yapmaktayım. Çeşitli STK larda kuruculuk ve yöneticilik yapmaktayım. İngilizce ,orta düzeyde Almanca ve Osmanlıca bilmekteyim. Evli ve iki çocuk sahibiyim.
08.01.2022
510
A+
A-

İnsan, yaşamından miladi olarak bir üçyüzaltmış beş günü daha geride bıraktı. Sonbahar ayında nasıl ağaçlardan sararmış yapraklar teker teker düşer ya ,insan yaşamından da üçyüzaltmış beş gün o şekliyle tarih sayfalarına döküldü.

Yeni yıla merhaba derken , ikibinyirmibir  yılını  salgın hastalık tehdidi altında  iyisiyle kötüsüyle geride bırakmış olduk.

Pandemi yaşamımıza ikibin ondokuz yılının sonunda eklenmişti. Çesit çeşit varyantları ile sürekli dönüşen covid 19 en son omicron varyantı ile yaşamımızı etkilemeye devam etmektedir. Yeni yılda bu varyantın çok konuşulacağı, hızlı yayılma özelliğinden dolayı da   yaşamımızı tehdit etmeye devam edeceğini şimdiden öngörmekteyiz.

İkibin yirmi bir yılının başlarında aşının bulunmasiyla bu pandemi yi tam kontrol altına aldık derken, omicron varyantı ile dönüşüme uğrayan salgın insanlığı  o kadar da   kolay  terk etmeyeceğinin işaretini verdi.

İnsanlık, cüzzi iradesi ile kurguladığı yaşam sistemini  etkileyen ve planlarını altüst eden, planlanmış  düzenini bozan bu salgindan yeni yılda kurtulmayı  tüm iradesiyle ümit etmektedir.

Dünya yıllarca iklim değişikliği üzerinde durdu, iklim krizleri ile ilgili projeler, toplantılar yaptı. Bunu ciddiye alan ülkeler ve toplumlar çalışmalar yaparken bundan bihaber  ya da mali imkânları buna müsaade etmeyen ülkeler bu gelişmeleri seyretmek zorunda kaldı  ancak ikibinyirmi bir yılı iklim değişikliğinin mevsimleri direkt etkilediği ,denizlerin artık kirliliği taşımadığı,  denizlerde musimlaj denen köpüklenmeyle tüm canlıları tehdit eden olayların yaşandığı bir hale geldi.

Ülkemizde de ciddi bir probleme neden olan bu musimlaj  durumu  için ciddi tedbirler alınmaya başlanmış ve ikibinyirmiiki yılında tamamen çözümü için eylem planları oluşturulmuştur. Bunun yanında birde orman yangınları başlamış günlerce devam eden bu yangınlar bizi ve dünyayı olduğundan daha fazla  etkiler hale gelmiştir.

Ülkemizin oksijen kaynakları olan ormanlarımızın yanması ve bu yangınların söndürülmesinde de sıkıntıların yaşanması sonucu kamuoyu ciddi tepkiler vermiş bunun sonucu olarak da tüm ülkede ağaçlandırma çalışmaları başlatılmıştır.

İklim krizlerinin ve pandemininde tetiklediği  ekonomik sıkıntılar, piyasanın arz ve talep dengelerinin bozulmasına bunun sonucunda da  tarım alanlarının azalması ,ürünlerde istenen rekoltelerin alınamayışı sonucu fiyatların artması  insanları umutsuzluğa sevk etmiştir. İkibin yirmi iki yılında bu sorunların ortadan kalkmasını ve insanların yaşamlarını huzurlu ve mutlu bir şekilde devam etmelerini ümit etmekteyiz.

Her yılın sonunda ve yeni yılın başlangıçlarında barış  temenni ederiz ancak bu barış hep temennide kalır yine savaşlar yine mülteciler yine sivil ölümler yıl boyunca devam eder durur. Bunların geride kalması ve herkesin barış içinde yaşadığı bir dünyayı hep birlikte bu yıl inşa edelim deriz.

İsminin bile barış ,sulh, selam, anlaşma olan İslam dinimizin tüm dünyada huzura kaynaklık etmesi temennisini burada yineleyelim.

Toplumsal barışın ne kadar önemli olduğunu tekrar hatırladığımız ikibinyirmi bir yılında çok acılar, toplumsal gerilimler yaşandı, birlikte yaşamanın kurallara bağlı olduğunu, birbirimize saygı duymadan muhabbeti teşkil edemeyeceğimizi öğrendiğimiz bu senede yeniden sevginin ,saygının ve muhabbetin olduğu yeni yıla merhaba demek istiyoruz.

Toplum olarak , Dünyada barışın sağlandığı, terörün olmadığı, iklim krizlerinin ve  orman yangınlarının olmadığı birbirimize teamül edebildiğimiz, birbirimizi kardeş olarak görerek ilişkilerimizi ona göre ayarladığımız başarılarla dolu mutlu bir yıla merhaba demek istiyoruz.

Hoş geldin ikibin yirmi iki derken iyisi ile kötüsü her yaprağında anımızın olduğu bir yıla da elveda demenin burukluğunu yaşamaktayız

Yeni bir yazımızda buluşmak dileği ile sağlıcakla kalın. İsmail AKBIYIK

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.