Hayata dair, Hayattan Damlalar

Hayata dair, Hayattan Damlalar
08.11.2022
396
A+
A-

Kitabın içerisindeki yazılar hayatın içerisinde sürekli karşılaştığımız ama farkında olmadığımız tecrübe, denemelerden oluşmaktadır.

Yazar Fatih BAŞAK,

“Aynalar türlü türlüdür,

Yüzünü görmek isteyen cam’a,

Özünü görmek isteyen can’a bakar” düsturu ile hayata bakmaya yardımcı olmaya gayret ediyor kitabında.

Hayata, gülümserseniz o da size gülümser, aksini düşünmek size ve çevrenize zarar vermekten öte gitmez. Sevgiyi, aşkı magazin haberlerine düşürdüğümüzden beri manevi anlamda gerçek aşkı ve sevgiyi bulamaz olduk. Sevgi ve aşk kelimelerini anlamsızlaştırdığımız bir zamanı yaşıyoruz. Bu zamanın adına ne dersek diyelim her şeye rağmen yaşamaya ve mutlu olmaya gayret göstermek gerektiğini kitabın içerisindeki bölümlerde sık sık bildiriyor bizlere. Bu gayreti gösterirken neden bu dünyada olduğunu ve neden yaratıldığını da unutmadan, “Sizin en hayırlınız, insanlara en çok yararı dokunandır” cümlesini rehber edinenlere selam olsun diyerek ilk kitabın serüvenine başladığını söylüyor.

Yazar Fatih BAŞAK;

Sosyal hayatın içerisinde olmanın, yıllar geçmesine rağmen bana ve hayatıma dair büyük katkılar sağladığını, bu katkılarla birlikte eğitimci olmasının ve sosyoloji okumasının topluma dair bir şeyler sunma ve hayata bakış üzerine yeniden değerlendirme yapması gerektiğini hatırlatıyor biz okurlarına.

Kendini günahsız, ötekini ise taşlanmayı hak etmiş günahkâr olarak gören bir topluma dönüşmemek adına acı gerçeği ortaya koymak ve sanal bir dünyada, sahte bir gerçeklik içinde hayatlarını sürdürmenin çok ötesinde bir hayat olduğuna vurgu yapıyor.

Yazılarında ağırlık verdiği üç ana konu ise adalet, liyakat ve güzel ahlak. Bu üçünü sağlamadığımız sürece huzuru, mutluluğu ve yükselmeyi yakalayamayacağımızın altını çiziyor.

Yine ülkemizin hemen hemen her tarafını görmemiş olmanın avantajıyla da bu ülkeye ve insanımıza dair bir şeyler söyleme ve katkı sunmayı bir vazife olarak kendisinde gördüğünü belirtiyor.

Bu vazifenin sadece bir parçası olan ve İlk sahneye çıkma heyecanı içerisinde yazmaya gayret ettiğim “Hayata dair, Hayattan Damlalar” isimli kitabını siz değerli okuyucuları istifadesine sunuyor.

Bu kitap vesilesi ile zihninizde tatlı bir tebessüm ve gözünüzde yeniden başlamalıyım ışığının yanmasına sebep oldumsa ne mutlu bana diyorum.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.