Öğretmenler, geleceği inşa eden mimarlardır

Halil ETYEMEZ
Öğretmen ve eğitimci olan Halil Etyemez, Amasya Eğitim Yüksek Okulu ve İnönü Üniversitesi Eğitim Fakültesi Eğitim Yönetimi ve Denetçiliği Bölümünü bitirdi. Eğitim Yönetimi alanında yüksek lisansını tamamladı. Eğitimciler Birliği Sendikası Genel Sekreterliği, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Bakan Yardımcılığı görevlerinde bulundu. 25 , 26 ve 27. Dönemde Konya Milletvekili seçildi. Millî Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu ve Plan ve Bütçe Komisyonu Üyeliği yaptı. Aynı zamanda Gürcistan Parlamentolar Arası Dostluk Grubu Başkanı olarak görevine devam etmektedir. İyi düzeyde İngilizce ve arapça bilen Etyemez, evli ve 3 çocuk babasıdır.
24.11.2022
415
A+
A-

Uzun yıllar gururla öğretmen olarak görev yapmış biri olarak maarif davamızın sancaktarları olan öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü kutluyorum.

Öğretmenlik mesleği kadim bir meslektir. Öğretmenlik; içerisinde adalet, ahlak, muhabbet, samimiyet, özveri, sorumluluk bilinci ve değerler birikimi olmadan, icra edilebilecek bir meslek değildir. Bir milletin milli, ahlâkî ve kültürel yönden güçlenmesi, ekonomik yönden kalkınması; o milletin öğretmenlerinin azim ve gayretleriyle gerçekleşir. Bilgiyle, adaletle ve hikmetle iyiliğin öncüsü nesiller yetiştiren kıymetli öğretmenlerimize hepimiz şükran borçluyuz.

Bir eğitim sistemi, öğretmeni kadar güçlüdür. Öğretmeni, bir ders saati içinde, sadece teorik bilgilerin öğrencilere aktarılmasını amaçlayan, ruhu eksik bir sürecin parçası, uygulayıcısı olarak konumlandırmak büyük bir yanılgıdır. Teknoloji ne kadar gelişse de öğretmenin rol model olmasına ve rehberliğine her zaman ihtiyaç vardır, ihtiyaç olmaya da devam edecektir.

Bütün ömrünü eğitime adayan, fikirlerinden ziyadesiyle istifade ettiğim, fikir adamı ve öğretmen Nurettin Topçu eğitimin başarıya ulaşması için iki hedefe yönelmesi gerektiğini ifade eder. Bu hedeflerin biri, ilim sevgisinin ve hakikat aşkının öğrencilere aşılanmasıdır. Diğeri ise öğretmenin liderliğinin, rol modelliğinin ve toplumdaki saygınlığının arttırılmasıdır. Eğitim anlayışında ahlak kavramına sıklıkla vurgu yaparak Öğretmenler için, “O, en doğru, en güzel hayat örneğini yapar, hazırlar, sunar; biz yaşarız” demiştir.

Kalkınmanın, büyümenin, güçlenmenin güvencesi eğitimdir. Toplumların uygarlık düzeyi ise öğretmene verdiği değerle ölçülmektedir. Beşikten mezara kadar ilim tahsil etmeyi emreden, kalemin kılıçtan üstün olduğunu belirten ve ilk emri “oku” olan bir medeniyetin mensupları olarak öğretmenlerimizin gönlümüzde her zaman ayrı bir yeri olmuştur.

Biz bütün çalışmalarımızda, eğitim ve öğretimin kalitesinin artırılmasına, okullar arasındaki nitelik ve nicelik farklılıklarının giderilerek fırsat ve imkân eşitliğinin sağlanmasına ve kaynakların rasyonel olarak değerlendirilmesine azami derecede gayret gösteriyoruz.

Eğitimde yükseköğretim dâhil 10,3 milyar lira olan yıllık bütçeyi 304 milyar liranın üzerine çıkardık. Derslik sayımızı 343 binden 612 bine yükselttik. Bizim dönemimizde atanan 750 bin öğretmenle toplam öğretmen sayımız 1 milyon 200 binin üzerine yükseldi. Eğitim camiasının 60 yıllık hayali olan Öğretmenlik Meslek Kanunu’nu çıkardık. Öğretmenlerimizin 3600 ek gösterge imkanından yararlanmasını sağladık. Evlatlarımızın eğitim hayatına pranga vuran katsayı uygulamasını kaldırarak mesleki eğitimi cazip hale getirdik. Başörtüsü yasağı gibi antidemokratik uygulamaları kaldırdık.

Bundan sonra da öğretmenlerimizin çalışma koşullarını, mesleki konumlarını ve mesleki yeterliliklerini daha da geliştirmek için çalışmalarımızı kesintisiz sürdürerek öğretmenlerimizin yanında olmaya devam edeceğiz. Öğretmenin moral ve motivasyonunun yüksekliğinin, eğitimin başarısına doğrudan yansıdığının bilincinde, eğitimde öğretmene güven esasını temel alan politikalarımıza devam edeceğiz.

Bu duygu ve düşüncelerle; Hain terör örgütünce düzenlenen saldırılarda şehit olan Şenay Aybüke Yalçın, Necmettin Yılmaz ve Gaziantep Karkamış ilçesinde roket saldırısında şehit olan öğretmenimiz Ayşenur Alkan başta olmak tüm şehit öğretmenimiz ile ebediyete uğurladığımız öğretmenlerimizi rahmetle yâd ediyorum. Ülkemizin her bir köşesinde görevini fedakârca ifa eden öğretmenlerimize teşekkür ediyorum.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.