Göğüs Ağrısı

Ahmet Akşit
1953 yılında İzmir'de dünyaya geldi. İlkokulu memleketinde tamamladıktan sonra Kur'an kursunda hafızlığını ikmal etti. İmam-Hatip Okulunun orta kısmını İstanbul'da, lise kısmını Aydın'da okudu. Anadolu Üniversitesi Sosyal Bilimler Fakültesinden mezun olan Ahmet Akşit vatani görevini de Adana' da yaptı. Eğitim hayatını tamamladıktan sonra Aydın'ın Çine ilçesinde İmam-hatip olarak memuriyet hayatına başlamış olup, daha sonra Diyanet İşleri Başkanlığı bünyesinde gerek yurtiçinde gerekse yurtdışında farklı görev ve vazifelerde bulunmuş 25 yıllık memuriyet hayatından sonra 2003 yılında yine imam olarak emekliye ayrılmıştır. Halen İzmir'in Ödemiş ilçesinde ikamet etmekte olan Ahmet Akşit evli ve iki çocuk babasıdır.
31.05.2023
602
A+
A-

Bugün 29 Mayıs 2023
Bugün, âsmânın fanusuna sığmayacak
kadar büyük seviçlerim var kalbimde.
Bugün peşi sıra durmaz beyaz sayfalar
açılıp duruyor içimde. Âlemlerin Rabbine hamdediyorum.
Safi keyif oldum bugün ;
öyle ki mesrûriyetimi ve memnûniyetimi ifadeye takât getiremiyorum. Galib’in deyişiyle,”Efruhte-i inâyetteyim” bugün. Âlemlerin Rabbine şükrediyorum.
Nice sıkıntılı günler geçti. Vatanımıza ve
yüce dinimiz islâm’a verdikleri zararların, çocuklarımızın ve mehmetçiklerimizin hayatlarına kastedenlerin ve adına vatan dediğimiz “Şu serin kuytu gölge”mizi bölmek isteyenlerin yaşlı göğsüme verdikleri ağrılardan kurtuldum bugün.
Hergün durmaz yalan söyleyenlere, müfterilere, hainlere, gafillere ve katillere
ve bilhassa sapıklara tahâmmül etmek
çok zor geldi bana. Onların menfur ve
meş’um kelimelerinden kurtuldum bugün. Kolay olmadı, fakat üzerimize sabır
yağmurları yağdırdı Rabbim.
Aydınlatılmış bir yol var artık önümüzde.
Oradan yürüyoruz. Kenardan uluyan kirli çakalları belimden sıyırdığım silahımla bir bir vurmuş gibiyim. Başımı kaldırmış gibiyim. Yürüyorum…Büyük takipçinin arkasından yürüyorum. Türk Milleti’nin evlatları önümden yürüyorlar. Ben iltihaplı ve kireçli dizlerimdeki ağrılarla topallayarak en arkadan geliyorum. Hepbirlikte yürüyoruz, oraya doğru, Kızılelmaya doğru.

Ahmet Akşit
29.05.2023
Ödemiş

YAZARIN EKLEMİŞ OLDUĞU YAZILAR
1 Haziran 2022
16 Ocak 2024
18 Ocak 2023
15 Haziran 2022
YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.